Nieuws

handicap of beperking

 Rijbewijs halen met een handicap of beperking

je kunt je rijbewijs halen met een handicap of beperking als de verkeersveiligheid hierdoor niet in gevaar wordt gebracht. het is hierbij verstandig om het CBR je rijgeschiktheid te laten toetsenvoor dat je met rijlessen begint. hierdoor weet je van tevoren waar je aan toe bent. bestuurders met een handicap moeten in prencipe aan de zelfde eisen voldoen als andere bestuurders.

 

cbr theorie examen

CBR INTRUDUCEERT NIEUWE THEORIEVRAGEN

  • Vanaf deze maand gaat het CBR veel theorievragen veranderen en worden er nieuwe vragen geintruduceerd. Hiermee wil het CBR examenfraude verder tegengaan en ook de voorspelbaarheid van de antwoorden verminderen.             
  •  Naast de reeds geintruduceerde maatregelen om fraude tegen te gaan , zoals locers,sweepes, intensieve identiteits conroles,gaat het CBR het nu ook moeilijker maken voor kandidaten die het examen proberen te halen met gokken of trucs.
  •  Daarmee gaat het CBR tegen det kandidaten, die getraind worden met alleen het uit het hoofd leren van theorievragen , nog langer slagen. Het CBR wil weer dat kandidaten gaan leren voor het theorie-examen met deugdelijke leermiddelen van officiële uitgeverijen.
  •  Alle theorievragen zijn of worden aangepast en zijn door diverse (externe) deskundigen beoordeeld. Het leren van ezelsbruggetjes dat je bij een bepaald soort vraag altijd een bepaald aantwoord moet geven .

    Lees meer

Begeleiderspas aanvragen

Als je meedoet aan 2toDrive,heb je een begleiderspas nodig. deze pas mag je aanvragen vanaf 16,5 jaar. je coaches melden zich eerst aan. dat kan via deze bagina. zodra al je coaches zich aangemeld hebben kun jij daarna de begeleiderspas aanvragen. De begeleiderspas moet je aangevraagd hebben voordat je het rijbewijs kunt aanvraagen bij jouw gemeente. voor het aanmelden maak je gebruik van DigiD. De kosten voor de aanvraag van de pas bedragen €35,-. Deze kosten dienen direct via iDEAL betaald te worden bij het aanvragen van de begeleiderspas.

Nadat de RDW de aanvraag voor de begeleiderspas binnen heeft gekregen, wordt gekeken of deze correct en volledig is Als dit zo is, krijg je binnen 10 wekdagen de pas thuisgestuurd.

Als je de weg opgaat met je coach moet je altijd naast je rijbewijs ook je begeleiderspas bij je hebben. lees in het artikel voorwaarden aan de jonge bestuurder aan welke voorwaarden jij moet voldoen.

Voor vragen over de aanvraag van de begeleiderspas kun je contact opnemen met de RDW via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0900-0739. heb je nog geen DigiD, klik dan hier